Prihvati kolačiće
Koristimo kolačiće kako bi smo ti pružili najbolje iskustvo na našem sajtu. Više o kolačićima koje koristimo možeš pročitati ovde.
Nazad
Nekretnine

Online pretraga nekretnina - 7 najboljih domaćih sajtova

Online pretraga nekretnina - 7 najboljih domaćih sajtova

Tržište nekretnina u Srbji je doživelo veliku promenu u prethodne dve decenije, a pod pritiskom tržišta i agencije za nekretnine su se preorijentisale na digitalnu arenu. Sa tim u skladu one koje su to uradile među prvima su postale lideri na tržištu u oblasti online pretraga nekretnina. Kao i u drugim industrijama, i u ovoj oblasti nekadašnji lideri su zaostali u digitalizaciji a agencije nastale upravo na internetu su preuzele dominaciju na tržištu. Svi online pretraživači svoju ponudu zasnivaju na saradnji sa privatnim licima koji prodaju ili iznajmljuju nekretnine, baš kao i sa tradicionalnim agencijama za nekretnine. Takođe, mnogi online pretraživači kao i agencije pružaju mogućnost da pronađete nekretnine putem mobilnih aplikacija, video i 3D tura i slično. 

Zajedničko za sve sajtove koji se bave nekretninama je orijentisanost ka starogradnji i izdavanju nekretnina. Novogradnja u ponudi je tek u razvoju.

U nastavku ćete videti uporedni pregled najpopularnijih sajtova za online pretragu nekretnina u Srbiji.

Nacionalni pretraživači

1.     Nekretnine.rs

Nekretnine.rs su sa preko 60.000 oglasa najveći online oglašivač nekretnina u Srbiji. Sajt je počeo sa radom 2009. godine i u veoma kratkom vremenskom periodu je stigao do vodećeg mesta. Trenutno svakog meseca ima preko 450.000 posetilaca, što je i očekivano jer kao deo Ringier Axel Springer grupe dosta saobraćaja generiše preko medija iz iste grupacije, među kojima je i Blic.

Nekretnine.rs se jednako bave zakupom i prometom nepokretnosti a omogućavaju postavljanje oglasa za fizička lica, agencije i investitore.

2.     City Expert

Prva domaća agencija za nekretnine koja u potpunosti svoj posao obavlja na internetu. Imaju onlajn agente koji posreduju u pregovorima i brinu o potrebama korisnika od ideje do realizacije. Kao posebne pogodnosti imaju profesionalne fotografe, pravni tim, i stručni korisnički centar. Takođe, za korisnike je jako važna mogućnost video ture kroz nekretninu i prikaz u 360°  koju ovaj pretraživač nudi. Za razliku od drugih online pretraživača, Cityexpert takođe nudi i telefonsku podršku kako bi pomogli korisnicima da nađu idealnu nekretninu za sebe.

City expert se fokusira na Beograd i Novi Sad. Nedavno su započeli poslovanje u Ljubjani a uskoro planiraju da u svoju ponudu uvrste i Niš. 

3.     4zida

Portal za pretragu nekretnina 4zida.rs, je osnovan krajem 2011. godine, a 2016. godine je izvršena akvizicija od strane IT grupacije Infostud. Portal 4zida.rs predstavlja takođe inovativan pretraživač poput City Expert-a. Kao posebnu pogodnost kojom se ističu imaju mogućnost postavljanja oglasa sa videom ili 3D turom objekta.

4.     Halooglasi

Najtiražniji oglašivač na tržištu i sajt koji beleži preko 2.000.000 jedinstvenih posetilaca mesečno, predstavljaju najveću kupoprodajnu berzu u Srbiji. U poslednjih nekoliko godina ušao je tržište nekretnina i zahvaljujći kredibilitetu koji je stekao u drugim sferama ovaj sajt se lako probio među prvih 5 sajtova za pretragu nekretnina.

 5.     Nadjidom.com

Sveobuhvatan portal koji omogućava komparaciju ponuda agencija i privatnih oglašivača. Sa preko 40.000 nekretnina u ponudi su među vodećima u Srbiji. Prednost u odnosu na ostale portale je što imaju dobru oglašavačku politiku i veliki dijapazon usluga koje nude klijentima.

Lokalni pretraživači

6.     Niš Nekretnine

Niš Nekretnine je sajt koji plasira informacije o ponudi i potražnji nekretnina u Nišu i pruža široku lepezu servisa krajnjim korisnicima, a sve to u cilju informisanja, pomoći pri kupoprodaji nekretnina i razmeni iskustava među ljudima 

 7.     Nekretnine Novi Sad

Pretraživač specijalizovan za Novi Sad, rade kao agencija za nekretnine koja nudi celokupnu uslugu, uključujući pravnu službu i agente.

Kao što smo već rekli, svi pomenuti sajtovi se fokusiraju na pretragu i izdavanje nekretnina u starogradnji. 

Za razliku od njih, Kredium je fokusiran na pronalaženje nekretnine u novogradnji. Više o tome kako vam Kredium besplatno pomaže da pronađete željeni stan u novogradnji pročitajte ovde ili nas kontaktirajte

Miša Lazović

Miša je završio Ekonomski fakultet u Nišu i MBA studije na Oksford univerzitetu. Kao konsultant u kompanijama 'Boston Consulting Group' i 'Strategy&' savetovao je brojne finansijske institucije o raznim strateškim pitanjima. Miša je osnivač Krediuma.