Nazad

Square 43

Na upit
Bulevar Milutina Milankovica, Beograd
No items found.
Welcome to

Square 43

Ideja stambeno-poslovnog objekta SQUARE 43 ogleda se u pokušaju sažimanja dva sadržaja u jednu funkcionalnu celinu. Naravno, nije ovo prvi put da se stanovanje i poslovanje, kao dva procesa koja definišu kompletan čovekov život, sjedine, ali jeste njihova kvalitativna interpretacija.


Smešten na početak Bulevara Milutina Milankovića, objekat demonstrira svu prednost položaja – gravitira centralnim gradskim zonama preko jakih saobraćajnica, dok u isto vreme pripada poslovnom centru Novog Beograda, ali time se kvalitet ne iscpljuje…

Poseban kuriozitet bila je namera da se u strogo utilitarnom komercijalnom okruženju implementira stanovanje sa svim ambijentalnim specifičnostima koje ta funkcija podrazumeva. Praktično, želeli smo da u krajnje izloženom prostoru stvorimo parče intimnog i humanog.

To se nije moglo postići isključivo manipulacijom formom kao osnovnim arhitektonskim alatom, već i na mnogo dubljem sociološkom nivou.

Naše opredeljenje je stoga moralo da prevagne ka komforu kao idealu i meri kvalitetnog stanovanja za modernog korisnika. Podrazumevana destinacija za ljude iz poslovnog sveta, sa SQUARE-om 43 konačno dobija i svoje drugo lice – savremeni način života u kome je udobnost neophodan sastojak stroge funkcionalnosti.

Projekat nazvan SQUARE 43 zbog svoje karakteristične ugaone forme, poslovnim delom prati niz objekata iste funkcije duž Bulevara Milutina Milankovića, dok je njegov stambeni krak orjentisan prema internoj saobraćajnici i intimi unutrašnjosti bloka. Stanovanje kao dominantna funkcija na višim spratovima preliva se i na poslovni ugao, formirajući najatraktivnije stanove sa velikim krovnim terasama i parkovskim zelenilom. Tako budući vlasnici ovih ekskluzivnih prostora dobijaju privilegiju urbanog života obogaćenog prirodnim oazama, na način kako su to dosad mogli samo izvan grada.

Stambeni kompleks obuhvata 55 stanova na 9 spratova, sa 98 mesta u garaži.

Floor plan
No items found.

Informacije o zgradi

Posebnu brigu posvetili smo izboru materijala kao osnovnom parametru kvaliteta života. Ne zadovoljavajući se isključivo podrazumevanim standardima, prvenstveno u oblasti stanogradnje, otišli smo korak dalje.

Stanovi SQUARE-a 43 opremljeni su:

  • Najkvalitetnijim gotovim lameliranim parketom u dezenu beljenog hrasta sa nespornim estetskim, ali i funkcionalnim vrednostima u otpornosti na habanje, trajnosti, te izuzetnim mehaničkim svojstvima.
  • Podnom i zidnom italijanskom keramikom prve klase sa velikim spektrom dezena i dimenzija, visokog dizajnerskog i estetskog kvaliteta
  • Sanitarijama renomiranog proizvođača Villeroy and Boch, koji ne ispunjava isključivo tehnološke, već i estetkse kvalitete dostojne savrmenog načina života
  • Visokokvalitetnom spoljnom stolarijom (aluminarijom) koja zadovoljava standarde energetkse efikasnosti o dozvoljenom koeficijentu prolaza toplote Umax=1,5W/m2K. Fasadni prozori i vrata zastakljeni su dvoslojnim staklima i od spojnih uticaja zaštićeni elementima zasenčenja u vidu aluminijumskih žaluzina jednog od najpoznatijih proizvođača na tržištu – Hunter Douglas.
  • Sistemima grejanja i hlađenja u poslovnom, ali i premijum stambenim jedinicama objekta, putem VRV sistema, iako je svakom stanu obezbeđen i tradicionalan način grejanja preko toplana (radijatori).

U ponudi su:

- jednoiposobni

- dvosobni

- dvoiposobni

- trosobni

- troiposobni

- četvorosobni stanovi


LOKACIJA

700 m od Auto-puta
1.000 m reke Save
700 m od Sava Centra
1.500 m od tržnog centra Ušće
2.000 m od tržnog centra Delta City
4.000 m od Terazija
10.000 m od Aerodroma Nikola Tesla